Deze frisse en smaakvolle pastasalade is perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd. Boordevol verse groenten en een heerlijke pesto-dressing, is dit een eenvoudige, maar verrukkelijke optie!
Ingrediënten:
- 300 gram pasta (fusilli, penne of farfalle)
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 gram zwarte olijven, gehalveerd
- 100 gram fetakaas, verkruimeld
- 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
- Verse basilicumblaadjes, voor garnering
Voor de Pesto-Dressing:
- 4 eetlepels groene pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de Pasta:
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel met koud water om het kookproces te stoppen en laat goed uitlekken.
- Maak de Dressing:
- Meng de pesto, olijfolie en citroensap in een kleine kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Combineer de Ingrediënten:
- Doe de afgekoelde pasta in een grote mengkom en voeg de cherrytomaten, komkommer, paprika, olijven en feta toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg de Dressing toe:
- Giet de pesto-dressing over de pastasalade en schep alles goed door zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
- Garneer en Serveer:
- Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicumblaadjes voor een extra smaakvolle touch.
Tip:
Voor een variatie kun je ook stukjes gegrilde kip, avocado, of rucola toevoegen.
Deze pastasalade is heerlijk fris en makkelijk mee te nemen voor een picknick, of om te serveren als bijgerecht bij een barbecue. Smakelijk eten!